Cornholebutiken logo
ACL American Cornhole League logo

Vi är auktoriserade återförsäljare av American Cornhole League

Världens största organisation inom sporten Cornhole har satt sin kvalitétsstämpel på våra produkter – det säger allt om vad vi levererar.

Vi på Cornhole Store Europe AB är mycket stolta över att vara auktoriserade återförsäljare av produkter som är kvalitetsstämplade av sportens största och bästa organisation, American Cornhole League (ACL).
Det är ett rejält kvitto på hur hög kvalité vi och våra produkter håller - vilket hjälper oss mycket i samband med att vi nu expanderar och börjar sälja i Europa genom vår internationella butik Cornholestore.com.

Anton-Gustafsson-profilbild

Anton Gustafsson, medgrundare av Cornholebutiken.se

Cornhole brädor officiella tävlingar- ACL
Bild: Iplaycornhole.com / Allcornhole.com

Vad är American Cornhole League (ACL)?

American Cornhole League är den ledande organisationen i världen för cornhole, ett populärt och underhållande kastspel som har vunnit enorm popularitet de senaste åren. Med professionella ligor, evenemang och talangfulla spelare runt om i världen har ACL etablerat sig som guldstandarden i cornhole-gemenskapen. Sporten och ACL växer kraftigt och har numera prispengar i miljonklasser på sina TV-sända tävlingar i främst USA. Under 2023-2024 kommer ACL EUROPE att hållas i flera olika europeiska länder.

Varför säljer vi ACL-licensierade produkter?

På Cornholebutiken.se letar vi alltid efter sätt att ge våra kunder den bästa möjliga spelupplevelsen. ACL-produkter är inte bara av högsta kvalitet, utan de bär också den officiella stämpeln för godkännande från American Cornhole League. Genom att lägga till ACL-produkter i vårt sortiment vill vi ge våra kunder möjlighet att njuta av spel med samma utrustning som används av proffs inom sporten. Dessutom kan du vara trygg när du köper dessa produkterna då du vet att de är godkända av ACL.

Fyra olika kvalitetsstämplingar

ACL skapade certifieringsstandarder för tre nivåer av utrustning som spelare och entusiaster kan använda när de fattar beslut om köp av utrustning för cornhole:

Exempelbild på ACL MINI-boards vi tillverkade för Piffl. Här ser du tydligt storleksskillnaden jämfört med originalstorleken i bakgrunden.
ACL MINI Logo

American Cornhole League om ACL MINI

ACL MINI är inte lämpliga för turneringsspel, endast MINI-brädeturneringar eller fritidsspel. I allmänhet kommer MINI-påsar att vara ungefär ⅔ av storleken och vikten av den godkända ACL-regelserien som de är modellerade från. Allt som är visuellt materiellt annorlunda kommer inte att vara kvalificerat för eventuella framtida tävlingar.

Vår åsikt

ACL MINI är våra minsta produkter inom cornhole. Våra brädor är 60×30 och även påsarna är något mindre för att anpassas efter brädans storlek.

Det här spelet är perfekt för dig som vill kunna bära med dig spelet till stranden eller kunna spela smidigt inomhus i vardagsrummet, källaren eller på kontoret.

Våra ACL MINI-spel går även under kvalitetsstämpeln ACL REC.

90x60 baksida cornholespel
Exempelbild på en ACL REC-brädas baksida
ACL REC logo svart

American Cornhole League om ACL REC

ACL Recreation equipment (ACL REC) är avsedd för roligt cornholespelande, men inte officiella turneringar.

Utrustningsspecifikationerna varierar kraftigt eftersom det primära målet är att ha kul att spela till det billigaste möjliga priset. ACL REC-utrustning köps vanligtvis av vanliga fans och cornholespelare som letar efter ett roligt trädgårdsspel tillsammans med nybörjare som börjar sin tävlingsresa. ACL REC-utrustning är inte certifierad för ACL-turneringsspel.
Cornhole-brädor kan vara 90x60cm eller 120x60cm eller någon annan storlek och form. 
Cornhole-påsar behöver inte vara inom officiella cornholereglernas specifikationer. 

Vår åsikt

ACL REC är den bredaste klassen då det kan förekomma riktigt billiga produkter (t.ex. vårt “Cornholespel Red Zone 90×60”) för den som önskar att bara kunna börja kasta utan att behöva spendera pengar.
I Europa så finns dessutom en tilläggsgradering av ACL REC som kallas ACL REC PREMIUM.

Du kan köpa spel med riktigt hög kvalité som t.ex. våra “ACL REC PREMIUM”-brädor som kan beställas i 15mm tjocklek på landningsytan. Dessa är väldigt nära kvalitétsmässigt jämfört med ACL COMP-brädorna. Däremot fortfarande en stor prisskillnad.

Baksida av Cornholespel 120x60
Exempelbild på en ACL COMP-brädas baksida
ACL COMP Logo

American Cornhole League om ACL REC

ACL Competive Utrustning (ACL COMP) är inom de allmänna utrustningsriktlinjerna som fastställts av ACL:s regler och bestämmelser för cornhole-tävlingar.

Dessa produkter är godkända för tävlingsspel och är tillåtet att användas i ACL-sanktionerade evenemang utanför ACL Pro Division.

Cornhole-brädorna är 120x60cm och mäter inte högre än 9 cm på framsidan och 30,5cm på baksidan när de ställs upp. Cornholepåsar ligger inom ACL General Bag Parameters.

Vår åsikt

Produkter stämplade med ACL COMP är av fantastisk kvalité och majoriteten av alla cornholespelare behöver inte gå över den här nivån för att känna att de maximerar utrustningen.

Brädorna är stabila, tunga och finishen är mycket hög när det gäller både snickeri och lackering.

Cornholepåsarna är likaså av riktigt hög kvalité och skiljer sig stort mot ACL REC, däremot inte lika mycket mot ACL PRO. Klivet upp till ACL COMP är alltså större än klivet mellan ACL COMP till ACL PRO – enligt oss.

Exempelbild på en ACL PRO-brädor.
ACL PRO Logo

American Cornhole League om ACL PRO

ACL Professional-utrustning (ACL PRO) används av ACL Pro-spelare och krävs för alla ACL Pro och andra specialevenemang. Detta är utrustningen som ses på tv.

Alla spelare, arrangörer eller fans som vill använda samma produkter som  proffsen använder måste leta efter denna beteckning innan något köp.

Cornhole brädor är 120×60 cm. Den högre kvaliteten på trä, konstruktion och finish i brädkvalitet är krav av ACL till tillverkaren. Det finns bara en tillverkare som är certifierad för att tillverka ACL PRO-brädor. 

Cornhole-påsar är inom ACL General Bag Parameters och de går genom en proprietär friktionskoefficient och flexibilitetstestprocess. Påstillverkare måste använda samma högkvalitativa tyg och fyllning för en godkänd ACL Pro-serie. 

Vår åsikt

ACL PRO är den högsta och bästa kvalitetsgraden på cornholeprodukter enligt American Cornhole League. Dessa produkter används generellt enbart av professionella cornholespelare eller spelare som är mycket entusiastiska till sporten och de som är beredd att spendera pengar.

En uppsättning med två ACL PRO-brädor kostar ungefär x2,5 jämfört med ett komplett set av ACL REC PREMIUM (som vi anser räcker gott och väl för majoriteten).

Baksida av Cornholespel 120x60

Stabila konstruktioner med noga utvalt träslag

Alla cornholebrädor byggs olika beroende på vilken ACL-spämpel som ska uppnås och vilken storlek spelet har.
Alla spel utom ett (Red Zone 90×60) i vårt sortiment består av björkträ – vilket är det bästa träslaget för att kombinera hållbarhet, pris och hårdhet.

De finare graderingarna ACL COMP & PRO består av baltiskt björkträ vilket är ännu hårdare och bättre kvalité.

Finsnickeri med rundade kanter och vackra detaljer

Våra ACL REC PREMIUM, ACL COMP och ACL PRO-brädor har extra fina detaljer på brädorna när det kommer till rundade kanter, nedsänkta infästningar och i övrigt extra hög finish.

Cornholespel baksida
Cornholespel 120x60

Unik design från Sverige

Vi designar våra egna cornholebrädor själva i Sverige. Det innebär att ingen annan erbjuder samma spel som oss. Vårt fokus ligger generellt på att möta efterfrågan på den svenska markanden när det kommer till stilren och skandinavisk design – något vi är helt ensamma om i  Europa.
Vi sticker ut hakan och tycker att vi har de snyggaste cornholespelen på den europeiska marknaden!

Varukorg
[]