10 cornhole strategier och tips för nybörjare 2024

Ett annat bra tips är att använda dina lagkamrater i din strategi. I vissa Cornhole tävlingar spelar man i lag, och då är det viktigt att utnyttja dina lagkamrater för att få fördelar i matchen. Prata med dina lagkamrater och ta reda på deras fördelar och svagheter, så kan ni tillsammans lägga upp en match plan där ni utnyttjar varandras styrkor. Ett bra exempel är om en av dina lagkamrater är bra på att kasta långt, kan ni planera så att personen tar hand om kasten från långt håll medan resten av laget tar hand om kasten från kortare avstånd.

Cornhole, även känt som “bags” eller “Corn Toss”, är en populär och rolig tävlingssport som kan spelas av alla åldrar och färdighetsnivåer. Denna artikel kommer att gå igenom några grundläggande strategier för nybörjare för att hjälpa dig att förbättra ditt spel och få mer nöje ut av det. Läs mer om cornhole i vår stora guide.

1. Rätt grepp och teknik

Ett av de viktigaste elementen i Cornhole är att ha rätt grepp och teknik när du kastar dina cornholepåsar. Ett vanligt misstag som många nybörjare gör är att kasta säcken med en rak arm, vilket kan leda till en ojämn och oregelbunden kaströrelse. 

I stället bör du försöka använda en armrörelse som är mjuk och cirkulär, med ett fast grepp om säcken. Det är också viktigt att hålla rätt kroppshållning medan du kastar, med benen bredvid varandra och höft och axlar rakt.

2. Mål med precision

En annan viktig strategi för Cornhole är att lära sig att måla med precision. Detta innebär att du bör försöka träffa den nedre halvan av kastplattan för att säkerställa att säcken har en hög sannolikhet att gå igenom hålet. 

För att göra detta bör du öva på att kasta säcken på olika avstånd och vinklar, och också prova olika typer av kast som “slide shots” och “airmail shots” för att lära dig att kontrollera kaströrelsen och målet.

3. Variera dina kast

En annan viktig strategi för Cornhole är att variera dina kast under spelet. Detta innebär att du bör försöka att använda olika typer av kast beroende på situationen, som till exempel att använda ett högt kast när du behöver komma över ett hinder, eller ett lågt kast när du försöker att träffa ett hål som är svårt att nå. 

Detta kräver övning och kreativitet, men det är en viktig del av att utveckla din förmåga att anpassa dig till olika scenarier under spelet.

4. Var försiktig med dina kast

En annan viktig strategi för nybörjare är att vara försiktig med dina kast. Detta innebär att du bör undvika att kasta för hårt eller för ofta, eftersom det kan leda till att säckarna kastas förbi plattan eller träffar plattan med för mycket kraft, vilket kan göra det svårt att få säcken att gå igenom hålet. 

I stället bör du försöka kasta med en mjuk och kontrollerad rörelse, och vara noga med att välja rätt kast för varje situation.

5. Lär känna din utrustning

En annan viktig strategi för nybörjare är att lära känna sin utrustning. Detta innebär att du bör försöka att få en känsla för vikten och storleken på dina påsar, och också lära dig hur olika typer av påsar kan påverka din kastteknik. 

Det är också viktigt att förstå hur olika typer av cornholespel kan påverka dina kast, såsom hur plattans material och storlek kan påverka kastet och framförallt själva landningen.

6. Förstå poängsystemet

För att kunna vinna en match i Cornhole är det viktigt att förstå hur poängsystemet fungerar. Vanligtvis tävlar man mot motståndaren och varje påsar som går igenom hålet ger 3 poäng, medan påsar som landar på plattan ger 1 poäng och för de påsar som missar plattan helt inte ger poäng alls. 

Du räknar sedan ut omgångens poäng genom att subtrahera förlorarens poäng från vinnarens. Här nedanför ser du ett exempel som skulle innebära 2 poäng till det svarta laget.

Cornhole regler poängräkning

7. Var beredd på motståndarens kast

En annan viktig strategi är att vara beredd på motståndarens kast. Detta innebär att du bör försöka att förutse var motståndarens säckar kommer att landa och vara redo att plocka upp dem eller skjuta dem bort. 

Det är också viktigt att observera motståndarens kastteknik och försöka att använda det mot dem genom att kasta säckarna på ett sätt som utnyttjar deras svaga punkter.

8. Ha en gameplan

Det är viktigt att ha en match plan för att vinna en match i cornhole. Öva och identifiera dina styrkor och svagheter, och försök att använda dem till din fördel under spelet. Försök också att förutse motståndarens kast och ta rätt beslut baserat på situationen på banan.

9. Använd din lagkamrat

Ett annat bra tips är att använda dina lagkamrater i din strategi. I vissa Cornhole tävlingar spelar man i lag, och då är det viktigt att utnyttja dina lagkamrater för att få fördelar i matchen. 

Prata med dina lagkamrater och ta reda på deras fördelar och svagheter, så kan ni tillsammans lägga upp en match plan där ni utnyttjar varandras styrkor. 

Ett bra exempel är om en av dina lagkamrater är bra på att kasta långt, kan ni planera så att personen tar hand om kasten från långt håll medan resten av laget tar hand om kasten från kortare avstånd.

10. Ha kul

Till sist, det viktigaste är att ha kul! Cornhole är en rolig sport att spela, så det är viktigt att inte ta det för allvarligt och att njuta av varje match. Genom att ha ett positivt synsätt och njuta av spelet, kan du koncentrera dig på att förbättra ditt spel och ha en trevlig tid medan du spelar.

Cornhole bräda-symbol
Cornholebutiken logotyp
5/5

Köp ditt cornholespel hos oss!

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg