Den ultimata guiden

Så kastar du cornhole påsar som ett proffs

En av de absolut största fördelarna med cornhole är att alla kan spela sporten. Det är enkelt, kul och avslappnat att tävla mellan vänner, familj eller kanske kollegor.

Men den stora frågan är; hur ska man kasta en cornhole påse på ett korrekt sätt?

Innan vi går in på detaljerna kring hur du bör kasta så ska vi klargöra att det inte finns några rätt eller fel kast. Allt handlar om att du själv ska kunna hitta en känsla som gör att du kan kasta påsarna och träffa cornhole brädan på det sättet som du vill. 

Med det sagt så går vi nu in på djupet här nedanför hur proffsen kastar sina påsar.

Video som visar hur du kastar en cornhole påse.

Innehållsförteckning

Steg 1

Innan du kastar påsen

Det första steget du bör ta innan du kastar din cornhole påse är att förbereda dig. Det gäller både mental fokusering men även hur du har tänkt att försöka genomföra ditt kast. Det är viktigt att ha en plan för kastet och utvärdera för och nackdelar. 

Oftast när du kastar din påse så väljer du att ta mer eller mindre risk, men är det värt att försöka lite extra och kanske förlora pågrund av det?

Vi rekommenderar att du försöker spela “safe” och gå för det när chansen väl ges.

Steg 2

Uppställningen

När du väl har bestämt dig för ditt mål med kastet och hur du har tänkt försöka genomföra det så kommer nästa steg, uppställningen.

När det kommer till din uppställning i cornhole så finns det inget rätt eller fel. Många spelare ställer upp sig på olika sätt. 

En del gillar att stå med båda fötterna parallelt och låta armen vara den drivande faktorn för att genomföra kastet. En del gillar att ta ett steg framåt mitt i kastet, dvs liknande rörelse som i bowling.

 

Steg 3

Greppet och siktet

Nu är vi nära att du ska kunna kasta din cornhole påse. Men först måste du lära dig hur man bör hålla påsen under kastet. Det här steget är förmodligen ett av de viktigaste när det gäller hur man kastar en cornhole påse.

Vi lovar dig att du kommer att utvecklas enormt om du går från att bara greppa i påsen och kasta den till att verkligen förstå varför du greppar som du ska göra och faktiskt sikta ordentligt.

Så här ska du greppa en cornhole påse

 1. Håll påsen i din dominanta hand
 2. Placera din tumme i mitten och försäkra dig om att kornen är jämnt fördelade i hela påsen
 3. Böj ditt indexfinger runtom ett hörn och tillåt resten av dina fingrar att stödja resten av påsen

Nu har du lärt dig hur du ska hålla och greppa din cornhole påse. Nu kommer vi till siktet. Målet är att kasta påsen i hålet, så vi siktar på hålet? Fel!

Professionella cornholespelare  siktar ofta på mitten av brädan då påsen ofta glider en bit. När du siktar direkt på hålet så är chansen att du glider av mycket större. Det viktigaste är att inte missa brädan helt.

Steg 4

Kastet

Stressa aldrig iväg ett kast. För att vinna match efter match så behöver du genomföra alla fyra steg ordentligt varje gång och det kan ta några sekunder extra – det är ingen fara.

Våra bästa tips för kastet av cornhole påsen

 • Stressa aldrig iväg ett kast. För att vinna match efter match så behöver du genomföra alla fyra steg ordentligt varje gång och det kan ta några sekunder extra – det är ingen fara.
 • Försök får din cornhole påse att flyga mjukt och i slowmotion för att öka kontrollen.
 • Nyckeln till det perfekta kastet är att få rätt båge på påsens flygbana.
 • Försök släppa påsen när armen är 90 grader mot marken.
 • Kasta påsen som en frisbee och låt den spinna platt genom luften

Bonustips

4 olika kast du kan genomföra

Det finns många olika sorters kast, men fyra av de absolut vanligaste är:

 • The slider – Precis som det låter så kastar du påsen på brädan och låter den glida ner i hålet
 • The airmail – Motsatsen till att glida, det här kastet innebär att du kastar påsen direkt ner i hålet. Observera att du behöver en högre båge för att genomföra detta kastet.
 • The push throw – kastet går ut på att störa ut en påse från brädan eller ner i hålet.
 • The blocker – som det låter så blockar du motståndaren genom att kasta en påse som landar strax framför hålet.

Sammanfattning

Det viktigaste är att du genomför kastet ordentligt med bra förberedelser och ett tydligt mål. De flesta du kommer att möta skickar bara iväg påsen och hoppas på det bästa. Det är här du kan göra det lilla extra för att verkligen vinna alla dina matcher.

Lycka till med kastandet av dina cornhole påsar!

Varukorg

Information om 15mm-spel: Vi väntar på en försenad leverans av en container med material för 15mm-spel. Förlängd leveranstid gäller och uppskattas till ca 15-20 vardagar just nu (gäller endast när du uppgraderar till 15mm).

X