Officiella regler för cornholepåsar (ACL 2024)

I den här artikeln tittar vi närmare på vilka de officiella reglerna är för cornholepåsar. Dessa gäller främst när du tävlar på högsta nivå i American Cornhole League, men det kan vara kul att se  om cornholepåsarna du har där hemma stämmer överens med reglementet.

American Cornhole League ACL guide

Cornholepåsar - officiella regler i ACL

 • Längd: Påsarna ska mäta 6″ x 6″ när de är plant liggande – accepterad tolerans är 5,75″–6,25″. Påsar över eller under accepterad tolerans kommer inte att klara inspektionen.
 • Vikt: Påsar ska väga 16 ounces – accepterad tolerans är 15,5 ounces 16,25 ounces. Påsar över eller under accepterad tolerans kommer inte att godkännas.
 • Tjocklek: Påsar bör mäta 1,25″ – accepterad tolerans är 1,125″ till 1,5″. Påsar under eller över accepterad tolerans kommer inte att klara inspektionen.
 • Yttermaterial kan vara vilket tyg som helst som inte skadar eller skapar rester på brädan. Ett tyg kan vara vävd, ovävd eller stickad. En påse som skadar en bräda på något sätt som orsakas av påsens material kommer automatiskt att förlora spelaren som kastar just den påsen. Om en påse visar sig gradvis lämna en rest eller märken på brädet under spelet kommer den spelaren eller laget att förlora matchen.
 • Innermaterial kan vara allt som inte skadar eller skapar rester på brädan. En påse som skadar en bräda på något sätt som orsakas av påsens material kommer automatiskt att förlora spelare som kastar just den påsen. Om en påse visar sig gradvis lämna kvar en rest eller märken på spelplanen under spelet, kommer spelaren eller laget att förlora matchen.
 • Rundade hörn: Påsar kan ha rundade hörn men kan inte rundas mer än 0,5 ”o n en 6″ x “6 påse. En påse som är något mindre än 6″ x 6″ kommer att kräva ett rundat hörn mer än 0,5″ för att förbli i specifikationen eftersom maxkurvan mäts från en 6″ x 6” påse.
 • Tillverkare av cornholepåsar MÅSTE kunna tillhandahålla påsari en färg för spelare att köpa.
 • Påsar MÅSTE ha en tydlig ACL-utrustningsnivå, tillverkarens logotyp OCH serienamn; påsar med bleka eller saknade logotyper är inte acceptabla och kommer inte att passera inspektion för spelare vid evenemang. Omstämplade påsar är inte heller acceptabla.
 • Påsar får INTE ha lös gängning på mer än 1/8 tum från sömmen. Lös gängning kan vara orsaken till att påsen inte klarar inspektionen.
 • Ändring av påsar i någon form kommer INTE att tolereras. En ändrad påse är varje påse som ändrats från sitt ursprungliga skick när den köptes, inklusive sy hål, göra nya sömmar, limma, etc. Varje påse som ser ut att ha ändrats från sitt ursprungliga skick kommer inte att klara inspektionen och spelaren eller påstillverkaren kan bli föremål för ytterligare straff.
 • Inga främmande ämnen får appliceras på utsidan eller insidan av påsar om de inte godkänts av ACL.

ACL Basic Bag Regler: BYOB - BRING YOUR OWN BAGS™

ACL Basic Bag Regler: BYOB – BRING YOUR OWN BAGS™ ACL Bag Policy och BYOB – BRING YOUR OWN BAGS™-LISTA sätter standarden för cornhole-tävlingar som tillåter spelare att ta med sina egna påsar. Spelare som spelar i ACL Points Events eller i evenemang från andra organisationer som har licensierat ACL BYOB – BRING YOUR OWN BAGS™ policy, måste spela med påsar på den aktuella säsongen ACL Approved BYOB Bags List. 

Alla organisationer kan erhålla en gratis licens för laglig användning och implementera policyn genom att skicka in en biljett på webbplatsen www.iPlayACL.com. Alla godkända påsar på listan måste vara korrekt licensierade från ACL. Godkända påsar kommer att visa lämplig ACL-utrustningsnivå (ACL PRO, ACL COMP eller ACL REC) tillsammans med påstillverkaren eller påsens varumärke med serienumret. 

För att vara kvalificerad för användning i ett ACL-poängevenemang måste ACL PRO- eller ACL COMP-nivåpåsen finnas med på listan. Spelare är ansvariga och ansvariga för att deras påsar håller sig inom specifikationerna hela tiden, oavsett slitage. ACL Bag Policy är obligatorisk för ALLA ACL Points-evenemang under hela säsongen. 

ACL-direktörer och andra licenstagare kan implementera en annan policy för icke-ACL-poänghändelser, ACL-särskilda evenemang eller licenstagaresevenemang om förhandsgodkännande ges från ACL och marknadsförs till allmänheten på rätt sätt.

Cornholepåsar stämplade för 2021 får ej användas

Tillverkare av cornholepåsar kommer att börja placera lämpliga märken på nya påsar när serien har godkänts. ACL kommer att göra godkännanden för den här säsongen och lägga till i listan fram till 1 juli 2022. ACL-proffs kommer att behöva använda korrekt märkta ACL Pro-påsar. Tillverkare måste stoppa försäljningen av 2023 stämplade påsar 31 juli 2023. Godkända tillverkare kan påbörja försäljningen av 2024 stämplade påsar 1 augusti 2024. 

Spelare har möjlighet att inspektera motståndares påsar innan de spelar sin match. En spelare kan begära att få inspektera och/eller kasta en motståndares påse innan en match. En spelare har möjlighet att be turneringsledaren att inspektera motståndarens påse innan en match. Om spelarna inte kommer överens om acceptabla påsar före en match, kommer turneringsledaren att fatta det slutgiltiga beslutet om huruvida påsarna är acceptabla eller inte och kan ersätta en spelares påsar med godkända turneringspåsar. 

När en match väl har börjat anses påsarna vara acceptabla och matchens resultat kommer att gälla oavsett framtida bevis på att påsarna inte överensstämde med gällande policy. Om en spelares påsar inspekteras och visar sig inte uppfylla ACL Bag Policy-parametrarna, är spelaren föremål för disciplinära åtgärder. *Om påsar utmanas vid ett ACL-evenemang kommer regissören endast att mäta påsens tjocklek och påsens vikt för alla påsar med en ACL-stämpel FÖRE 2023. 

Om en påse har en ACL-stämpel från 2023 eller efter kommer regissören också att kontrollera påsens storlek. Spelare som placerar i prispengarna vid ACL Events och andra licensinnehavares evenemang är föremål för en påsinspektion innan de samlar in prispengar. Även om resultatet av evenemanget kanske inte ändras, om en spelare bryter mot påspolicyn eller har ändrat godkända tillverkares påsar på något sätt, kommer spelaren att förlora prispengarna och bli föremål för ytterligare disciplinära åtgärder. 

Alla beslut av turneringsledaren kommer att vara slutgiltiga. Spelare måste kasta matchande påsar av samma typ (tillverkare och serienamn) och färg (klibbiga sidor matchar och glatta sidor matchar men båda sidorna behöver inte vara alla enfärgade med undantag för broadcast-påsar) Spelare kommer inte att tillåtas att kasta påsar av olika färger eller typer. Till exempel kastar en spelare 2 märke A-påsar och 2 märke B-påsar eller en spelare kastar 2 påsar som är blå och 2 som är röda. Felmatchade påsar kommer inte att tillåtas i några ACL-evenemang. påsar måste kunna särskiljas mellan motståndare. 

Om det är en seedad händelse, får den högre seed välja den initiala påsens färg och den lägre seeden måste spela med en påsfärg som kan skiljas från den färgen. Om det är en oseedad händelse, om spelare A vinner myntkastningen och väljer Orange Bags, måste spelare B spela med en färg som kan skiljas från Orange. För matcher som inte sänds kan spelare komma överens sinsemellan om deras påsar går att särskilja. För sändningsmatcher måste spelare lämna in sina val av påse för urskiljbart godkännande till turneringsledaren innan spelet börjar. 

För sända och icke-sända matcher kommer alla tvister att lösas av turneringsledaren. Om turneringsledaren och spelarna inte kan nå en omedelbar lösning på en tvist, kommer turneringsledaren att tillhandahålla särskiljbara påsar till BÅDA spelarna. De officiella verktygen för tillverkning av påsar finns att köpa. Nya och förbättrade mätverktyg kan bli tillgängliga under säsongen men kommer inte formellt att användas för mätning förrän nästa säsong. 

ACL Broadcast Bags

ACL PRO-nivå påsar kan vara berättigade för spelare att använda på ACL Broadcasts och licenstagarens sändningar. ACL COMP och ACL REC nivåpåsar är inte kvalificerade för ACL Broadcasts eller licenstagarens sändningar. påsar som ska dyka upp i en godkänd sändning måste uppfylla ytterligare specifikationer för att bibehålla professionalism och enkelhet för tittarna.

 • Påsar måste ha EN primärfärg. Hela påsen måste vara i samma färg med de enda undantagen: En (1) logotyp för en godkänd ACL-sponsor (en godkänd sponsor bör vara en som inte främjar någon cornhole-liga eller annan organisation än ACL), en (1) påstillverkarens logotyp, påsseriens namn och ett valfritt spelarnamn. Bortsett från de två logotyperna, spelarnamnet och påsseriens namn, bör påsen ha 100 % samma färg. Rimlig bedömning kommer att användas för påsar där de två sidorna av påsen är en liten skillnad i nyans på grund av färgningsprocessen för vissa material. Gradienter, färgmönster och allmänt designarbete är ENDAST acceptabla om de täcker 100 % av påsen (förutom logotypen) och bibehåller den tydliga synligheten av primärfärgen. En enfärgad sida och en mönsterfärgad sida som gör att primärfärgen inte är tydlig för tittarpubliken kommer inte att godkännas för användning på någon ACL-sändning.
 • ACL Pro Bags måste ha minst två tillgängliga offentliga alternativ som passar riktlinjerna ovan. för den specifika serien. Det betyder inte att alla påsar med det serienumret är godkända för sändning. Alla påsar kan nekas när som helst efter turneringsledare gottfinnande.

Källhänvisning:

Vilka är Cornholebutiken.se?

Cornholebutiken.se är en av Sveriges ledande leverantörer av cornhole. Vi erbjuder högkvalitativa cornholespel och cornholepåsar på den svenska marknaden. Vår målsättning är att vara en bidragande faktor till att sporten växer i både Sverige och norden. Du hittar alla Svenska cornhole regler på den här sidan.

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg
[]