5 tips: Så väljer du det bästa cornholespelet

Bästa cornholespelet

Cornhole är ett av de mest populära utomhusspelen som kan spelas med vänner och familj. Det är ett utmärkt sätt att ha roligt och tillbringa kvalitetstid på samma gång. Men det finns några nyckelfaktorer att ta hänsyn till när du väljer det bästa cornhole-spelet för dig. 

I den här artikeln kommer vi att titta på dessa faktorer och hur du kan se till att du får rätt cornhole-spel för dina behov.

Tips 1: Hur tjockt är brädans material?

Tjockleken på brädans material (speciellt plywoodskivan) är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer det bästa cornhole-spelet för dig. Ju tjockare trämaterialet är, desto tåligare är brädan och desto bättre håller spelet. 

Tjockleken för cornholebrädor som används i tävlingssammanhang (American Cornhole League) är ca 18 mm, men majoriteten av gångerna behöver du inte en så pass tjock bräda. Standardtjockleken för cornholespel som är tillverkade till trädgården och hemmabruk är generellt sett runt 10 mm tjocka.

Vi på Cornholebutiken erbjuder en standardbräda som är 10mm tjock och ett premiumspel med en 15 mm tjock landningsbräda. Vi anser att standardbrädan räcker alla dagar i veckan för tävlingar i trädgården, på arbetsplatsen eller någon annanstans. Men självklart är Premiumbrädans tjocklek bättre och ger en bättre stuns och stabilitet.

Se alla våra Cornholespel här.

Tips 2: Välj ett Cornhole med officiella mått 

En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer det bästa cornhole-spelet för dig är brädans storlek. Den officiella storleken på en cornholebräda är 120x60cm, så se till att den bräda du väljer har rätt storlek. Detta kommer att säkerställa att spelet spelas korrekt och att dina motståndare också kan njuta av spelet.

Förutom brädans storlek bör du också tänka på brädans vikt. En för lätt bräda kan glida runt på marken och göra det svårt att spela spelet. Spelet kan även lyfta en aning från marken och flytta sig om brädan väger för lite kontra påsarnas vikt. Officiell vikt på en cornholebräda ska var mellan 6-9 kg.

Alla våra cornholespel på Cornholebutiken.se är av officiell storlek och vikt.

Tips 3: Hur avancerat behöver ditt spel vara?

När du väljer det bästa cornhole-spelet för dig är det viktigt att tänka på hur avancerat du vill att spelet ska vara. Om du är ute efter ett standardspel av bra kvalité och officiella storlekar så ska du välja något av Cornholebutikens Standardspel. Vill du ha ett spel som har ännu bättre materialval och ännu vackrare detaljer så ska du välja något av Cornholebutikens Premiumspel

Om du letar efter något ännu mer avancerat kan du överväga en bräda med elektroniska funktioner som LED-lampor, ljudeffekter och till och med ett poängsystem.

Vilken typ av spel du väljer beror på dina behov och preferenser. I de allra flesta fallen så räcker brädor och påsar för att komma igång. Men bor du i en del av landet som är mörkt stora delar av året så kanske det kan vara en fördel att köpa någon form av belysning.

Tips 4: Välj ett Cornhole av björkträ

När du väljer det bästa cornholespelet för dig är det viktigt att tänka på vilken typ av trä som används. Det mest populära valet är björkträ eftersom det är starkt och hållbart. Men om du letar efter en ännu starkare och mer hållbar bräda kan du välja en bräda gjord av baltiskt björkträ. Baltiskt björkträ är extremt starkt och tål elementen, vilket gör det till det perfekta valet för utomhusspel. Vi på Cornholebutiken.se använder alltid Baltiskt björkträ till våra cornholespel.

Förutom träslaget bör du också tänka på brädans ytbehandling. En bräda med en glansig yta ser ofta snyggare ut och ger lite bättre glid för påsarna. Våra Standardbrädor har 2 lager lack på ytan samtidigt som våra Premiumbrädor har 3 lager lack.

Tips 5: Välj ett Cornhole som innehåller bra Cornhole-påsar.

Kvaliteten på cornholepåsarna är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer det bästa cornholespelet för dig. Cornholepåsar finns i en mängd olika material, till exempel canvas, nylon och till och med mocka. 

Det är viktigt att välja påsar som är hållbara och som klarar av spelets slitage. Du bör också se till att välja påsar som har rätt storlek och vikt för spelet.

Vi på Cornholebutiken erbjuder cornholepåsar i officiella storlekar och mått.

Förutom påsarnas material och storlek bör du också tänka på väskornas utformning. Detta kommer att göra spelet roligare och mer spännande för alla inblandade. Påsarna bör också väga runt 450-570 gram för att vara officiella och tävlingsgodkända. Läs mer om officiella mått och vikter i cornhole.

Vart kan man köpa Cornhole av hög kvalitet?

Om du letar efter ett Cornhole-spel av hög kvalitet bör du kolla in vårt sortiment på Cornholebutiken.se. Vi erbjuder ett brett urval av cornholebrädor och cornholepåsar, alla tillverkade av högkvalitativa material. 

Våra cornholespel är tillverkade av baltiskt björkträ och våra cornholepåsar är tillverkade av canvas och är fyllda med plastgranulat för längsta möjliga hållbarhet. 

Så om du letar efter det bästa cornhole-spelet för dig, se till att hålla dessa tips i åtanke. Tänk framförallt på trämaterialet, storleken, vikten och designen.

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg