5 bästa spelen till kontoret och After Work (AW) 2024

Bästa spelet till after work på kontoret

Letar du efter ett bra kontorsspel för nästa after work? Vi har listat de 5 bästa spelen till kontoret och arbetsplatsen i den här artikeln. Givetvis tycker vi att cornhole är det absolut bästa valet – men vi tipsar även om fler spel som kan vara kul att plocka fram på kontoret.

Vi på Cornholebutiken är specialister på kontorsspel och slår givetvis ett slag för just ett cornholespel. Fördelen med ett cornhole på arbetsplatsen är att vem som helst kan spela spelet. Oavsett om du har spelat många gånger tidigare eller om det är första gången så kan alla vara med.

Vi har givetvis själva testat och spelat alla spelen på listan för att kunna avgöra vilka vi tycker är roligast. Låt oss köra igång direkt!

Innehållsförteckning

Bästa spelet till kontoret och After Work - Cornhole
Spela det i USA omåttligt populära Cornhole på arbetsplatsen!

1. Cornhole

Cornhole är spelet som just nu exploderar i de svenska hemmen och på arbetsplatser som vill att deras anställda ska kunna göra något kul på sina lunch break. Men spelet passar minst lika bra till After Worken!

I USA och vissa delar av Europa så är cornhole en populär sport som utövas professionellt av hundratusentals människor. Det finns givetvis många officiella ligor och föreningar samtidigt som vissa anhängare till och med vill att cornhole ska bli en OS-sport.

Intresset för Cornhole växer så det knakar i Sverige och många hem och arbetsplatser vill kunna erbjuda det simpla, men roliga spelet för sina medarbetare!

Cornhole går ut på att kasta fyllda påsar mot en bräda och genom ett hål. När du träffar hålet får du 3 poäng, landar din påse och stannar på brädan så får du 1 poäng och missar du brädan får du 0 poäng.

Grundreglerna är enkla vilket gör att alla kan spela spelet – men det finns också oerhört mycket taktik och teknik för de som vill utveckla sitt cornholespel.

Cornhole erbjuder helt enkelt något för alla och det är också därför som vi lyfter fram det som det bästa spelet till kontoret och arbetsplatsen. Perfekt för After Worken!

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Cornhole.

Så köper du spelet

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken.se. Vi är en av Sveriges ledande leverantörer och har i samarbete med Europas ledande fabrik tagit fram brädor av högsta kvalité kombinerat med modern och stilren design.

Våra cornholespel går att köpa i antingen “Standard” eller “Premium”. Standardspelet är av tillräckligt hög kvalité för att fungera på alla kontor, men samtidigt så ger Premiumspelen dig känslan av ännu högre kvalité med tjockare och bättre virke samt en mer avancerad design. Ni kan även designa ett eget cornhole här.

Cornholebutiken logotyp
5/5

Pris: från 2495 kr

Fördelar

Fördelarna med cornhole är uppenbara – du får ett spel som alla kan delta i. Spelet är enkelt att genomföra på en hobbynivå och det passar perfekt samtidigt som man minglar med medarbetarna eftersom det inte krävs någon större koncentrationsförmåga förutom i samband med ditt kast på hobbynivå.

Ett komplett set med cornholebrädor och påsar från oss på Cornholebutiken är prisvärt och håller i många år framöver.

Nackdelar

Vi säljer cornholebrädor med den officiella storleken 120×60 cm. Trots att benen går att fälla in så tar spelen en del plats när det kommer till förvaring. Vi förvarar själva vårt spel upphängda på väggen (krokar genom hålen på brädan) i vårt förråd.

Spelen ska tåla en del fukt men det rekommenderas att förvara dem inomhus när du inte spelar.

Bästa spelet till kontoret och After Work - Pingis

2. Pingis

Pingis är en klassiker på många kontor runtom i landet. Det här är, precis som cornhole, ett mycket bra spel då alla kan spela oavsett nivå. Däremot så kan det uppenbara vara ett problem; ett pingisbord tar väldigt mycket plats och är relativt dyrt i inköp.

Pingis spelas genom två eller fyra spelare (om inte den lite mer festliga rundpingis-formen spelas) där varje spelare har ett racket och ska slå bollen över nät tills motståndaren missar. Kallas nuförtiden för bordtennis, vilket är logiskt eftersom det är väldigt likt tennis men spelas istället på ett bord.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Pingis.

Så köper du spelet

Pingis kan köpas i många olika butiker online men vi rekommenderar spelet från Spelbord.se som ser ut att vara av hög kvalité.

Spelbord logo
Betyg på Prisjakt:
4.5/5

Pris: ca 5790 kr

Fördelar

Fördelarna med pingis är att du får ett spel till kontoret som ger lite fart och fläkt. Här får dina medarbetare röra på sig, vilket är extra bra för de som arbetar vid ett skrivbord hela dagarna. Ett pingisbord bör också öka tävlingsandan på arbetsplatsen.

Nackdelar

Den givna nackdelen är givetvis platsen ett pingisbord tar upp. Du bör tänka på att ni behöver relativt mycket plats runtom bordet för att kunna spela ordentligt. Ett pingisbord av bra kvalité tenderar också att vara dyrt.

Dart som strandspel

3. Dart

Dart kanske är det spelet som jag har spelat flest gånger sedan barnsben på den här listan. Dock är det inte alltid på ett kontor eller arbetsplats som spelet har genomförts, men det fungerar alldeles utmärkt att erbjuda sina medarbetare att spela en match på lunchen eller under AWn. 

Alla vet vad dart är för spel, eller åtminstone om man använder pilkastning som beskrivning. Dart är ett precisionsspel där du ska kasta pilar mot en poängtavla. Det finns många olika spelvarianter att välja mellan.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar dart (501).

Så köper du spelet

Vi rekommenderar Longfield Darts Pro Set som du kan köpa här på Spelexperten.se. Här får du ett högkvalitativt spel för en bra peng.

Spelexperten logo
Betyg på Trustpilot:
4.6/5

Pris: ca 995 kr

Fördelar

Har du en väggyta där du kan hänga dartspelet under tak så kan det hänga ute och redo under hela sommaren. Det gör att du enkelt kan spela snabba och korta matcher när lusten infinner sig.

Det går att investera i dart till kontoret för relativt låga summor men vi rekommenderar att du köper ett lite finare spel med framförallt finare pilar som väger lite mer. Spelupplevelsen blir då mycket bättre!

Nackdelar

En nackdel som är viktig att väga in är att du behöver en väggyta att hänga spelet på. Väggen tenderar att få många små hål i sig då en del spelare kan missa tavlan och träffa väggen istället.

Spela Jenga Giant på stranden

4. Jenga Giant

Jenga Giant är som du säkert förstår en rolig tappning på det klassiska brädspelet Jenga. Den här större modellen kräver lite plats då spelet spelas till det att tornet “rasar”. Spelet finns i olika storlekar och utformningar vilket gör att du kan välja det som passar din yta bäst.

Jenga Giant går ut på att du och motståndaren turas om att plocka bort en kloss från ett torn. Den av er som tar en kloss samtidigt som tornet rasar har förlorat. 

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Jenga Giant.

Så köper du spelet

Beställ det riktiga spelet direkt från JengaGiant.com för att få den bästa kvalitén. 

Jenga giant logo

Pris: från $89.95

Fördelar

Spelet är enkelt att sätta upp och börja spela samtidigt som det inte tar så mycket plats när det förvaras på arbetsplatsen. Köper du det riktiga Jenga Giant så kommer det med en förvaringsväska eller kartong för enklare förvaring. Eftersom spelet är så lättspelat och reglerna är så få så är det ett bra spel för både barn och vuxna. 

Nackdelar

Svårt att involvera flera på arbetsplatsen samtidigt. Inte heller någon riktig fart i det om man vill erbjuda ett spel med lite tempo till After Worken.

5. Gigantiskt plockepinn

Namnet avslöjar snabbt vad det här spelet går ut på. Ett gigantiskt plockepinn är en precis kopia av det klassiska plockepinn. Men den här tappningen passar sig bra på golvet i arbetsplatsen. Pinnarna i den här varianten är nästan en meter långa och en centimeter tjocka. Utmana en kollega och börja tävla i detta spelet på jobbet!

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar plockepinn.

Så köper du spelet

Vi rekommenderar att du beställer Bex Gigantiskt Plockepinn från Partykungen.se om du vill få hem ett spel med hög kvalité. Perfekt till nästa spel på AW!

Partykungen logo

Pris: ca 499 kr

Fördelar

Gigantiskt plockepinn är det kontorsspelet med lägst prislapp på listan. Här får du ett riktigt bra spel för cirka 500 kr men du kan hitta billigare modeller än så. Det här spelet kan spelas av alla på arbetsplatsen.

Nackdelar

Det är svårt att hitta några direkta nackdelar med ett gigantiskt plockepinn. Kanske kan det bli lite för enformigt i längden jämfört med t.ex. cornhole eller krocket, men det är upp till dig som användare att avgöra. 

Jämförelse av de olika spelen till arbetsplatsen

Här nedanför har vi sammanställt de bästa kontorsspelen. I tabellen jämförs spelen mot vad de kostar att köpa.

RankingSpel till kontoretPris
1.Cornhole2 495,00 kr
2.Dart995,00 kr
3.Kubb1 195,00 kr
4.Jenga Giant900,00 kr
5.Gigantiskt plockepinn499,00 kr

Sammanfattning

Den här topplistan över bästa spelet till kontoret och AWn ger dig en bra överblick över vilka spel du kan välja mellan. Vi har valt att lyfta fram olika sorters spel som kräver olika mycket i både inköp och förberedelse inför varje match.

Vi må vara partiska, men cornhole är utan tvekan det bästa spelet till arbetsplatsen inför er nästa After Work. Ta en titt på vårt sortiment och njut av vår snabba leveranstid – du kan kasta dina första cornholepåsar redan om ett par dagar om du placerar din order idag.

Lycka till med ert nya spel till kontoret!

Skribent

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg

Information om 15mm-spel: Vi väntar på en försenad leverans av en container med material för 15mm-spel. Förlängd leveranstid gäller och uppskattas till ca 15-20 vardagar just nu (gäller endast när du uppgraderar till 15mm).

X