7 bästa trädgårdsspelen: Utomhusspel för barn och vuxna 2024

Många gånger är det lätt att tänka att ett utomhusspel i trädgården är anpassat för antingen barn eller vuxna, men i själva verket så finns det många trädgårdsspel som passar minst lika bra för vuxna som för barn. Låt oss tipsa dig om de bästa utomhusspelen för alla åldrar!

Bästa trädgårdsspelet - bäst i test

Vi på Cornholebutiken är specialister på trädgårdsspel och slår givetvis ett slag för just ett cornholespel. Fördelen med ett cornhole i trädgården är att vem som helst kan spela spelet. Oavsett om du har spelat många gånger tidigare eller om det är första gången så kan alla vara med.

I den här artikeln listar vi de 7 bästa trädgårdsspelen för både barn och vuxna. Vi har givetvis själva testat och spelat alla utespelen på listan för att kunna avgöra vilka vi tycker är roligast. Söker du efter spel till stranden så bör du läsa vår artikel om 7 bästa strandspelen.

Innehållsförteckning

Cornhole är bästa trädgårdsspelet

1. Cornhole

Cornhole är spelet som just nu exploderar i de svenska hemmen och på arbetsplatser som vill att deras anställda ska kunna göra något kul på sina raster och under AWn. 

I USA och vissa delar av Europa så är cornhole en populär sport som utövas professionellt av hundratusentals människor. Det finns givetvis många officiella ligor och föreningar samtidigt som vissa anhängare till och med vill att cornhole ska bli en OS-sport.

Intresset för Cornhole växer så det knakar i Sverige och många hem och arbetsplatser vill kunna erbjuda det simpla, men roliga spelet för sina gäster!

Cornhole går ut på att kasta fyllda påsar mot en bräda och genom ett hål. När du träffar hålet får du 3 poäng, landar din påse och stannar på brädan så får du 1 poäng och missar du brädan får du 0 poäng.

Grundreglerna är enkla vilket gör att alla kan spela spelet – men det finns också oerhört mycket taktik och teknik för de som vill utveckla sitt cornholespel.

Cornhole erbjuder helt enkelt något för alla och det är också därför som vi lyfter fram det som det bästa trädgårdsspelet!

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Cornhole.

Så köper du spelet

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken.se. Vi är en av Sveriges ledande leverantörer och har i samarbete med Europas ledande fabrik tagit fram brädor av högsta kvalité kombinerat med modern och stilren design.

Våra cornholespel går att köpa i antingen “Standard” eller “Premium”. Standardspelet är av tillräckligt hög kvalité för att fungera i alla hem, men samtidigt så ger Premiumspelen dig känslan av ännu högre kvalité med tjockare och bättre virke samt en mer avancerad design.

Cornholebutiken logotyp
5/5

Pris: från 2495 kr

Fördelar

Fördelarna med cornhole är uppenbara – du får ett spel som alla kan delta i. Spelet är enkelt att genomföra på en hobbynivå och det passar perfekt samtidigt som man minglar med gästerna eller familjen eftersom det inte krävs någon större koncentrationsförmåga förutom i samband med ditt kast.

Ett komplett set med cornholebrädor och påsar från oss på Cornholebutiken är prisvärt och håller i många år framöver.

Nackdelar

Vi säljer cornholebrädor med den officiella storleken 120×60 cm. Trots att benen går att fälla in så tar spelen en del plats när det kommer till förvaring. Vi förvarar själva vårt spel upphängda på väggen (krokar genom hålen på brädan) i vårt förråd.

Spelen ska tåla en del fukt men det rekommenderas att förvara dem inomhus när du inte spelar.

Krocket utomhusspel och trädgårdsspel för vuxna

2. Krocket

Krocket är ytterligare en favorit när vi besöker föräldrarnas trädgård på sommaren. Det är kanske ett av de spelen som du som förälder behöver ha lite mer koll på barnet om hon eller han ska delta.

Krocket går ut på att slå på en kula för att ta sig framåt på gräsmattan. Du ska passera genom “portar” och får då extra slag. Spelet spelas i turordning och du kan få extra slag genom att t.ex. passera en port eller “krocka” motståndarens kula.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Krocket.

Så köper du spelet

Krocket kan köpas i många olika butiker men vi rekommenderar spelet från Spelexperten.se som ser ut att vara av hög kvalité.

Spelexperten logo
Betyg på Prisjakt:
4.5/5

Pris: ca 2395 kr

Fördelar

Fördelarna med krocket är att du får ett lite mer sofistikerat spel till trädgården. Här krävs det mer fokus, strategi och teknik jämfört med många andra trädgårdsspel som t.ex. kubb. Just den lite mer avancerade nivån tilltalar många vuxna då det ofta blir ett mer utmanande utomhusspel.

Nackdelar

Det finns i våra ögon två uppenbara nackdelar med krocket; den första är att det är svårt att delta på ett bra sätt som barn och den andra är att det är relativt mycket förberedande och många saker att plocka ihop varje gång.

Kubb utomhusspel trädgårdsspel för barn

3. Kubb

Kubb är en riktig svensk klassiker när det gäller utespel. Majoriteten av alla svenskar har förmodligen testat eller åtminstone tittat på när en match kubb har utspelat sig i trädgården.

Kubb går ut på att kasta trästavar som ska välta träkubbar. Båda lag står på var sin sida av spelplanen med sina träkubbar uppradade med cirka en meters mellanrum. När spelet startar så kastar första laget sex trästavar och sedan går turen över till nästa lag. Beroende på om första laget träffar någon av kubbarna så behöver andra laget utföra olika saker innan de får kasta mot första lagets kubbar.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Kubb.

Så köper du spelet

En av de viktigaste aspekterna när du köper ett kubb till din trädgård är att välja ett spel med hög kvalité och bra tyngd i träet. Köper du billigare modeller så kan vinden lätt påverka hur stavarna rör sig i luften. Vi rekommenderar spelet från Spelbord.se som ser ut att vara av hög kvalité.

Spelbord logo
Betyg på Spelbord.se:
4.5/5

Pris: ca 1195 kr

Fördelar

Fördelarna med kubb är att det är ett mycket prisvärt utomhusspel till trädgården. Det tar inte heller mycket plats och det går snabbt att sätta upp spelplanen. Det är också lättspelat och passar hela familjen och vänner då alla kan delta på sin nivå.

Nackdelar

Känns inte kubb rätt så uttjatat? Trädgårdsspelet har varit med i många år nu och det är dags att testa något nytt tycker vi. Varför är spelet då på plats nummer 3 i vår topplista? Det enkla svaret är att det fortfarande är ett mycket bra utomhusspel och har du inte spelat innan så är det definitivt en rekommendation.

Jenga Giant utomhusspel trädgårdsspel

4. Jenga Giant

Jenga Giant är som du säkert förstår en rolig tappning på det klassiska brädspelet Jenga. Den här större modellen bör definitivt spelas utomhus eller på ett golv som ni inte är rädda om. Spelet finns i olika storlekar och utformningar vilket gör att du kan välja det som passar din yta bäst.

Jenga Giant går ut på att du och motståndaren turas om att plocka bort en kloss från ett torn. Den av er som tar en kloss samtidigt som tornet rasar har förlorat. Ett spel som går att spela med både barn och vuxna.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Jenga Giant.

Så köper du spelet

Beställ det riktiga spelet direkt från JengaGiant.com för att få den bästa kvalitén. Frakten blir förvisso dyr, men kanske kan du gå ihop med en familjemedlem, arbetskamrat eller granne som vill beställa ett spel samtidigt.

Jenga giant logo

Pris: från $89.95

Fördelar

Spelet är enkelt att sätta upp och börja spela samtidigt som det inte tar så mycket plats när det förvaras. Köper du det riktiga Jenga Giant så kommer det med en förvaringsväska eller kartong för enklare förvaring. Eftersom spelet är så lättspelat och reglerna är så få så är det ett bra spel för både barn och vuxna.

Nackdelar

En av de stora nackdelarna är att spelet inte kan utföras på gräsmattan. Det är också viktigt att ytan som tornet står på är rak för att få ut maximalt av spelet.

Mölkky utomhusspel trädgårdsspel

5. Mölkky

Mölkky ses många gånger som en modern tappning av kubb. Vi tyckte att det var riktigt kul att spela istället för kubb när vi fick hem det första gången. 

Du använder liknande trästavar för att kasta mot numrerade träkäglor. Slår du ner en kägla så får du poängen som käglan visar. Slår du ner två eller fler käglor så får du lika många poäng som antalet käglor du träffar. 

Du vinner genom att samla ihop exakt 50 poäng. Går du över 50 poäng så åker du ner till 25 poäng och får börja klättra igen.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar Mölkky.

Så köper du spelet

Partykungen.se erbjuder Mölkky original i en finträlåda. Produkten har ett högt betyg och ska ses som det bästa valet om du vill investera i det här utespelet.

Partykungen logo

Pris: ca 499 kr

Fördelar

Spelet är både prisvärt i inköp och tar väldigt liten plats att förvara. Det är enkelt att sätta upp spelplanen inför en ny omgång och det krävs en hel del strategi och tanke för att vinna.

Nackdelar

Mölkky är ett av de trädgårdsspelen som är svårast att utföra för barn. Mölkky bör alltså ses som ett utomhusspel för vuxna eller åtminstone lite äldre barn.

Dart utomhusspel och trädgårdsspel för vuxna

6. Dart

Dart kanske är det utomhusspelet jag har spelat flest gånger sedan barnsben på den här listan. Alla vet vad dart är för spel, eller åtminstone om man använder pilkastning som beskrivning. Dart är ett precisionsspel där du ska kasta pilar mot en poängtavla. Det finns många olika spelvarianter att välja mellan.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar dart (501).

Så köper du spelet

Vi rekommenderar Longfield Darts Pro Set som du kan köpa här på Spelexperten.se. Här får du ett högkvalitativt spel för en bra peng.

Spelexperten logo

Pris: ca 995 kr

Fördelar

Har du en väggyta där du kan hänga dartspelet under tak så kan det hänga ute och redo under hela sommaren. Det gör att du enkelt kan spela snabba och korta matcher när lusten infinner sig.

Det går att investera i dart till uteplatsen för relativt låga summor men vi rekommenderar att du köper ett lite finare spel med framförallt finare pilar som väger lite mer. Då påverkar inte vinden pilens riktning lika mycket.

Nackdelar

De vassa pilarna gör att dart inte är anpassat för yngre barn. En annan nackdel som är viktig att väga in är att du behöver en väggyta att hänga spelet på. Väggen tenderar att få många små hål i sig då en del spelare kan missa tavlan och träffa väggen istället.

Gigantiskt plockepinn utomhusspel och trädgårdsspel för barn

7. Gigantiskt plockepinn

Namnet avslöjar snabbt vad det här spelet går ut på. Ett gigantiskt plockepinn är en precis kopia av det klassiska plockepinn. Men den här tappningen passar sig bäst för altanen eller i trädgården. Pinnarna i den här utomhusvarianten är nästan en meter långa och en centimeter tjocka. Utmana en familjemedlem eller en god vän på gigantiskt plockepinn nästa gång ni ska tävla i trädgården.

Titta på videon för att lära dig mer om hur du spelar plockepinn.

Så köper du spelet

Vi rekommenderar att du beställer Bex Gigantiskt Plockepinn från Partykungen.se om du vill få hem ett spel med hög kvalité.

Partykungen logo

Pris: ca 499 kr

Fördelar

Gigantiskt plockepinn är det utomhusspelet med lägst prislapp på listan. Här får du ett riktigt bra spel för cirka 500 kr men du kan hitta billigare modeller än så. 

Trädgårdsspelet kan spelas av både vuxna och barn.

Nackdelar

Det är svårt att hitta några direkta nackdelar med ett gigantiskt plockepinn. Kanske kan det bli lite för enformigt i längden jämfört med t.ex. cornhole eller krocket, men det är upp till dig som användare att avgöra.

Jämförelse av de olika trädgårdsspelen

Här nedanför har vi sammanställt de bästa utomhusspelen till trädgården. I tabellen jämförs spelen mot vad de kostar att köpa och om de passar bäst för vuxna eller barn.

RankingUtomhusspelPassar förPris
1.CornholeBarn & vuxna2 495,00 kr
2.KrocketÄldre barn & vuxna2 395,00 kr
3.KubbBarn & vuxna1 195,00 kr
4.Jenga GiantBarn & vuxna900,00 kr
5.MölkkyÄldre barn & vuxna499,00 kr
6.DartÄldre barn & vuxna995,00 kr
7.Gigantiskt plockepinnBarn & vuxna499,00 kr

Sammanfattning

Den här topplistan över bästa trädgårdsspelen och utomhusspelen ger dig en bra överblick över vilka spel du kan välja mellan. Vi har valt att lyfta fram olika sorters spel som kräver olika mycket i både inköp och förberedelse inför varje match.

Dessa trädgårdsspelen är anpassade för vuxna och större barn. Det innebär att du bör skaffa en barnvakt om dina barn är små för att enklast kunna spela spelen med dina gäster.

Vi må vara partiska, men cornhole är utan tvekan det bästa utomhusspelet för din trädgård i år. Ta en titt på vårt sortiment och njut av vår snabba leveranstid – du kan kasta dina första cornholepåsar redan om ett par dagar om du placerar din order idag.

Lycka till med ditt nya utomhusspel till trädgården!

Skribent

Varukorg