American Cornhole League (ACL): Den ultimata Guiden 2024

American Cornhole League ACL guide

American Cornhole League (ACL) är en professionell cornhole-organisation som grundades 2010. Det är den ledande organisationerna inom sporten i världen. ACL anordnar en mängd olika turneringar runt om i USA, där spelarna tävlar om prispengar och titeln som Cornhole-mästare. 

I denna artikel ger vi en detaljerad guide om American Cornhole League, dess regler, prispengar, kända spelare, tidigare resultat, spelvarianter, biljetter för åskådare, vanliga frågor och mycket mer.

Vad är American Cornhole League (ACL)?

American Cornhole League (ACL) är en professionell organisation för sporten cornhole, som täcker en mängd olika turneringar och evenemang. Målet för ACL är att tillhandahålla en plattform för professionella cornhole-spelare att tävla och förbättra sina färdigheter på, samt att främja sporten och öka dess popularitet. 

ACL arbetar nära med spelare, arrangörer, samhällen och företag för att öka intresset för sporten och tillhandahålla de bästa tävlingsmöjligheterna.

2023 års ACL består av 16 olika lag och totalt 256 spelare. De olika deltävlingarna som spelare kan ställa upp i är Johnsonville Cornhole Championships, ACL Pro Shootout Series och ACL Open Series.

Regler i American Cornhole League (ACL)

ACL har strikta regler och riktlinjer för sina tävlingar. Då det finns olika tävlingsformer så skiljer sig reglerna åt. Men några av de vanligaste och viktigaste reglerna inkluderar:

 • Matcher spelas med två personer på varje sida av brädan (gäller ej singelspel).
 • Varje omgång består av fyra kast per spelare.
 • Poäng tas för varje cornholepåse som landar på plattformen (1 poäng) och för varje påse som går in i hålet (3 poäng).
 • Segrarlaget är det lag som först når 21 poäng med en ledning om minst två poäng.
American Cornhole League vinstpengar

Prispengar & vinstpengar

ACL delar ut stora prispengar till de som vinner turneringarna. Prispengarna varierar beroende på vilken turnering som spelas, men de största turneringarna har ofta priser på flera tusen dollar. 

Dessutom är ACL den ledande organisationen för prispengar inom cornhole, så spelare som vill tävla om stora priser har en stor chans att göra det genom ACL. 

På ACLs hemsida, iplaycornhole.se, så finns det just nu en stor banner som säger att det kommer att betalas ut +1.000.000 USD i vinstpengar under säsongen 2023.

Kända cornholespelare i ligan

Det finns många kända cornhole-spelare som tävlar i ACL. Några av de mest framträdande inkluderar:

 • Alex Rawls
 • Zack Schibner
 • Fisher Hamilton
 • Jeremiah Hector
 • Mike Ferreira

Dessa spelare har vunnit många turneringar och är kända för sina utmärkta prestationer och kunskap om taktiker och spelidéer. De är också mycket uppskattade bland cornhole-fans över hela världen.

Tidigare vinnare av ligan

Här nedanför kan du se tidigare vinnare av American Cornhole League (ACL). Grafiken visar vinnarna av olika sorters speltyper.

Länk till mer resultat: https://americancornhole.com/champions/ 

Olika tävlingsvarianter

Det finns en mängd olika spelvarianter som tävlas i ACL. Några av de vanligaste inkluderar:

 • Singelmatcher
 • Dubbelmatcher

Precis som det låter så är singelmatcher en speltyp där du tävlar ensam (“singel”) mot en annan motståndare. I en dubbelmatch tävlar du tillsammans med en annan spelare mot två andra. Lär mer om olika spelvarianter och spelformer inom cornhole här.

Biljetter för åskådare

ACL erbjuder biljetter för åskådare som vill se de professionella tävlingarna live. Biljetterna varierar beroende på turneringen och platsen, men de är tillgängliga online via ACL:s webbplats. Åskådare kan se de bästa cornhole-spelarna in action, njuta av en underhållande dag med sport och möta andra fans av cornhole.

Vanliga frågor

ACL erbjuder biljetter för åskådare som vill se de professionella tävlingarna live. Biljetterna varierar beroende på turneringen och platsen, men de är tillgängliga online via ACL:s webbplats. Åskådare kan se de bästa cornhole-spelarna in action, njuta av en underhållande dag med sport och möta andra fans av cornhole.

För att tävla i ACL, måste spelare först bli medlemmar i organisationen. De kan ansöka om medlemskap genom att fylla i ett formulär på ACL:s webbplats. Därefter måste de tävla i lokala och regionala turneringar för att kvalificera sig för de stora mästerskapen.

American Cornhole League (ACL) grundades 2010.

Prispengarna varierar beroende på turneringen, men de största turneringarna har ofta priser på flera tusen dollar. Under säsongen 2023 så delas det ut över $1.000.000 i prispengar i turneringen.

Sammanfattning

American Cornhole League (ACL) är en av de ledande organisationerna för cornhole i världen. Den anordnar en mängd olika turneringar runt om i USA och tillhandahåller en plattform för professionella cornhole-spelare att tävla och förbättra sina färdigheter. 

ACL har strikta regler och riktlinjer och delar ut stora prispengar till de som vinner mästerskapen. Åskådare kan köpa biljetter för att se turneringarna live och uppleva den spännande cornhole-sporten.

För att delta i ACL, måste spelare först bli medlemmar och kvalificera sig genom lokala och regionala turneringar.

Källhänvisningar

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg