Cornhole spelformer: 4 populära spelvarianter 2024

Cornhole spelformer tävlingsformer och spelvarianter

Cornhole, även känt som “bag toss” eller “bean bag toss”, är en populär outdoorspel som spelas över hela USA. Cornhole har nu slått igenom i Europa och växer kraftigt varje år. Spelet går ut på att kasta små säckar fyllda med bönor mot en plattform med ett hål i mitten. Poäng ges när säcken går in i hålet eller landar på plattformen. Här är några olika spelformer och varianter av cornhole som du kan prova på.

1. Enkel match

En vanlig cornhole-match är den vanligaste formen av cornhole. Varje spelare eller lag har fyra säckar och försöker kasta dem in i hålet på plattformen från en avsedd avstånd. Poäng ges när säcken går in i hålet eller landar på plattformen. Spelarna eller laget med flest poäng vid spelets slut vinner.

2. Double elimination

Double elimination är en variant av enkel match där varje spelare eller lag får två chanser att vinna. Om en spelare eller lag förlorar en match förflyttas de till en “losers bracket” där de fortfarande har en chans att vinna spelet. Spelet fortsätter tills det endast är en spelare eller lag kvar i “winners bracket” och en spelare eller lag i “losers bracket”. Dessa två spelare eller lag möts sedan i en finalmatch.

3. Cutthroat

Cutthroat är en annan variant av cornhole där varje spelare eller lag spelar för sig självt. Varje spelare eller lag har fyra säckar och försöker kasta dem in i hålet på plattformen från en avsedd avstånd. Poäng ges när säcken går in i hålet eller landar på plattformen. Poängen från varje spelare eller lag räknas separat och den spelaren eller det laget med flest poäng vid spelets slut vinner.

4. Team play

I Team play spelar två lag mot varandra. Varje lag består av två spelare som tävlar tillsammans för att få så många poäng som möjligt. Laget med flest poäng vid spelets slut vinner.

Cornhole bräda-symbol
Cornholebutiken logotyp
5/5

Köp ditt cornholespel hos oss!

Sammanfattning

Det finns många olika spelformer och varianter av cornhole som du kan prova på. Oavsett om du väljer enkel match, double elimination, cutthroat eller team play, är det viktigt att ha kul och njuta av spelet med dina vänner och familj. Läs mer om sporten i vår stora guide om cornhole.

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg

Information om 15mm-spel: Vi väntar på en försenad leverans av en container med material för 15mm-spel. Förlängd leveranstid gäller och uppskattas till ca 15-20 vardagar just nu (gäller endast när du uppgraderar till 15mm).

X