Guide: Bygga ett Cornhole själv (Bean bag game / Kastspel)

Bygga ett cornhole själv

Cornhole, även känt som bean bag toss eller bags, är ett populärt trädgårdsspel som är lätt att lära sig och roligt för alla åldrar. Att bygga ditt eget cornhole är ett bra sätt att komma in i spelet och det ger också möjlighet att anpassa designen efter dina önskemål. 

Denna artikel kommer att ge en översikt av materialen och verktygen som behövs för att bygga ett cornhole, samt detaljerade steg-för-steg-instruktioner om hur man sätter allt samman. 

Vi börjar med att rekommendera att du tittar på videon här nedanför. Videon är skapad av Youtubekanalen “John Malecki” och bilderna i artikeln är från deras video:

Titta på videon för att lära dig hur man bygger ett Cornholespel själv. Videon visar hur du kan tillverka spelet i tre olika svårighetsgrader.

Material

För att bygga ett cornhole själv behöver du följande material:

 • Två stycken plywoodskivor (120x60cm)
 • Reglar för ram och ben
 • Skruvar
 • Sandpapper
 • Färg eller lack (valfritt)

När du väljer dina material, se till att de är väderbeständiga och hållbara. Du kan köpa dessa material på de flesta byggvaruhus eller trävaruaffärer, eller beställa online.

Verktyg

Följande verktyg kommer att behövas för att bygga ditt cornholespel:

 • Kontursåg och cirkelsåg
 • Borrmaskin
 • Skruvmejsel
 • Slipmaskin
 • Mätband
 • Penna
 • Kvadrat

Precis som med materialen, är det viktigt att ha högkvalitativa verktyg som kommer att göra byggprocessen enklare och garantera ett färdigt resultat som är stabilt och hållbart. Dessutom är det roligare att bygga något när man har bra verktyg.

Cornholebutiken-logotyp-cirkel
5/5

Köp ditt cornholespel!

Steg-för-steg-instruktioner

Steg 1: Såga plywooden i rätt storlek. Använd en bordsåg eller cirkelsåg för att såga ut de två 120x60cm) bitarna av plywood till önskad storlek för dina cornhole-brädor. Officiell storlek för ett cornholespel är 48″ x 24″ (120x60cm).

Bygga cornhole själv - plywood
Bilden visar utsågningen av cornholespelets övre skiva av plywood.

Steg 2: Såga ut rätt längder för ramens konstruktion. Tänk på att såga ut reglar för båda brädorna när du är igång med det här momentet. Rätt mängd: 4 stycken 60 cm långa reglar och 4 stycken 110 cm långa reglar. Observera att det måttet stämmer om du arbetar med 4 tum 2 reglar.

Bygga cornhole själv - stommen
På bilden ser du hur cornholespelets stomme monteras.

Steg 3: Borra hål för benen. Mät och markera mitten av varje cornhole-bräda och markera sedan 6″ på vardera sidan av den punkten. Borra ett hål på varje av dessa punkter, och se till att hålen är tillräckligt djupa för att benen ska passa säkert.

Steg 4: Fäst benen. Sätt in benen i hålen på cornhole-brädorna och fäst dem med skruvar.

Bygga cornhole själv - benen
Bilden visar hur du förborrar och sedan fäster benen på insidan av ett cornhole.

Steg 5: Slipa och avsluta brädorna. Slipa brädorna och benen för att jämna ut eventuella ojämna kanter. Om du önskar kan du måla eller lacka brädorna för att lägga till en touch av färg och skydda dem mot väderelementen. 

Steg 6: Nu är det dags att göra hålet i själva brädan. Hålet ska vara placerat i mitten och 15 centimeter från bakre/övre kant på brädan. Använd en kontursåg för att såga ut hålet. Slipa hålets kant.

Bygga cornhole själv - hålet
Så sågar du ut hålet i cornholebrädan med en kontursåg.

Steg 7: Testa brädorna och gör eventuella justeringar som krävs. Nu har du byggt ett cornhole du kan börja spela på. Men du kan också ta ytterligare ett steg och designa/lacka ditt cornholespel.

Bygga ett cornhole själv guide
Ett färdigt cornhole som du har byggt!

Gör ditt cornhole personligt

När cornholespelet är byggt kan du avsluta och anpassa det efter dina önskemål. Målning eller lackning av brädan är ett populärt alternativ, eftersom det ger dig möjlighet att lägga till en touch av färg och personifiera setet efter din smak. 

OBS! Slipa skivan innan och mellan omgångarna av färg. Om du inte slipar skivan innan målning så reser sig träfibrerna och gör ytan ruff. Då blir det svårt att få ett bra glid på brädan.

Du kan också lägga till dekaler eller andra design på brädorna för att göra dem mer synliga. För att underhålla setet, se till att skydda det från väderelementen när det inte används och förvara det i en torr plats när det inte används.

Cornholepåsar

Nu när cornholespelet är klart så återstår bara påsarna. Förr i tiden användes majs som fyllning i påsarna, men idag så används nästan alltid plastgranulat. Det kan vara svårt att få tag på rätt granulat för att kunna få rätt vikt och känsla i påsen.

Vi erbjuder cornholepåsar med officiell storlek (15x15cm) fyllda med plastgranulat.

Sammanfattning om att bygga ett eget cornhole

Att bygga ditt egen cornhole är ett roligt och givande projekt som ger dig möjlighet att njuta av spelet när som helst, var som helst. 

Genom att följa instruktionerna i denna artikel kommer du att kunna bygga en stabil, hållbar cornhole-set som är anpassad efter dina önskemål. Tänk på att använda högkvalitativa material och verktyg för att säkerställa det bästa möjliga resultatet.

Det är oftast svårare än man tror att bygga ett bra cornhole själv. Vi erbjuder prisvärda och högkvalitativa cornholespel från Europas ledande fabrik. Beställ idag så får du det levererat inom ett par dagar!

Lär dig mer om regler, strategier och annat viktigt i vår stora guide om cornhole.

Cornholebutiken logotyp
5/5

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg

Information om 15mm-spel: Vi väntar på en försenad leverans av en container med material för 15mm-spel. Förlängd leveranstid gäller och uppskattas till ca 15-20 vardagar just nu (gäller endast när du uppgraderar till 15mm).

X