Cornhole Double Elimination: Regler & Poäng

Cornhole double elimination regler

Cornhole Double Elimination är en variant av populära utomhus spelet cornhole som ger spelare eller lag flera chanser att vinna spelet. Här är en guide för hur man spelar och reglerna för att spela Cornhole Double Elimination.

Hur man spelar

Double elimination innebär att varje spelare eller lag får två chanser att vinna spelet. När ett lag eller en spelare förlorar en match förflyttas de till en “losers bracket” där de fortfarande har en chans att vinna spelet. Spelet fortsätter tills det endast är en spelare eller lag kvar i “winners bracket” och en spelare eller lag i “losers bracket”. Dessa två spelare eller lag möts sedan i en finalmatch.

Regler

Reglerna för cornhole double elimination är ungefär densamma som reglerna för enkel match, med några viktiga skillnader. Varje spelare eller lag har fyra säckar och försöker kasta dem in i hålet på plattformen från en avsedd avstånd. Poäng ges när säcken går in i hålet eller landar på plattformen.

När en spelare eller ett lag förlorar en match förflyttas de till losers bracket där de fortfarande har chans att vinna spelet. Men om de förlorar igen, är de utslagna. Spelarna eller laget i winners bracket fortsätter att spela tills det endast finns en kvar, som sedan möter vinnaren från losers bracket i finalen.

Scoring

Scoringen är också densamma som i enkel match. Varje säck som går in i hålet ger 3 poäng och varje säck som landar på plattformen ger 1 poäng. Poängen räknas upp efter varje omgång och den spelaren eller det laget med flest poäng vid spelets slut vinner.

Varaktighet

Double elimination-matcher kan ta längre tid att spela än enkel match eftersom varje spelare eller lag får flera chanser att vinna. Det är vanligtvis en bra idé att ha tidsschema för spelet så att det kan avslutas på en viss tid.

Cornhole bräda-symbol
Cornholebutiken logotyp
5/5

Köp ditt cornholespel hos oss!

Sammanfattning

Cornhole Double Elimination är en rolig och utmanande variant av det vanliga spelet cornhole. Reglerna är liknande, men det ger spelare eller lag flera chanser att vinna spelet. Spela det med vänner och familj för en dag full av utomhusnöje. Läs om fler Cornhole spelvarianter, spelformer och tävlingsformer.

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg