Historian om Cornhole (Bakgrund & tillväxt)

Cornhole historia -Parlor Quoits patent av Helinger De Windt

Cornhole, även känd som bean bag game, är ett trädgårdsspel som har underhållit spelare i alla åldrar i århundraden. Målet med spelet är att kasta påsar på en upphöjd plattform med ett hål, med målet att få ner påsen i hålet för maximal poäng.

Spelet har en rik historia som sträcker sig över århundraden, med rötter som går tillbaka till antika civilisationer. I den här artikeln kommer vi att utforska cornholes historia, från dess ursprung till dess nuvarande popularitet.

Cornholes ursprung och bakgrund

Ursprunget till cornhole kan spåras tillbaka till antika civilisationer, där spel som involverade att kasta föremål mot mål var populära. Den moderna versionen av spelet som vi känner idag har dock sitt ursprung i USA, närmare bestämt i Mellanvästern

Spelet började som ett enkelt tidsfördriv för bönder och spelades ofta vid familjesammankomster och samhällsevenemang. Det finns flera teorier om ursprunget till spelet, med vissa personer som hävdar att det har sitt ursprung i Cincinnati, Ohio, medan andra tyder på att det har sitt ursprung i Kentucky

Vissa hävdar att det har sina rötter i Tyskland, där ett liknande spel som heter “Kugelbahn” spelas. En av de tidigaste kända referenserna till cornhole finns i ett patent för “Parlor Quoits” av Heylinger de Windt 1883. Patentet beskriver ett spel som spelas på en upphöjd plattform med ett hål, och man tror att detta är tidigast kända referens till det moderna spelet cornhole. Whatiscornhole.com har fler intressanta artiklar om sporten cornhole, dess ursprung och hur man spelar.

Som du kan se på bilden över patentet här nedanför så är spelet mycket likt dagens cornholebräda. Hålet sitter i mitten på brädan och är fyrkantigt, men annars känns det som att det här kan vara en av de absolut första ritningarna på en cornholebräda.

Cornhole historia -Parlor Quoits patent av Helinger De Windt
Parlor Quoits av Heylinger de Windt är ett patent som många anser är det första beviset på att cornhole uppfanns. Patentet är från 1883.

Popularisering av Cornhole

När spelet cornhole började spridas över hela USA, blev det långsamt populärt under 1900-talet. Det spelades i olika former i olika regioner i landet, och det var ofta ett populärt spel vid tail gaiting, bakgårdsfester och till och med på barer och pubar. 

Det var dock inte förrän American Cornhole League (ACL) grundades 2005 som spelet började få stor popularitet. ACL hjälpte till att standardisera spelreglerna för cornhole och etablera organiserade ligor och turneringar, vilket gav spelet mer synlighet och hjälpte till att göra det till en vanlig sport.

The American Cornhole League

American Cornhole League (ACL) grundades 2005 med målet att främja spelet cornhole och etablera organiserade ligor och turneringar. Ligan har vuxit snabbt under åren sedan starten och har nu tusentals medlemmar över hela USA. 

ACL är värd för en mängd olika turneringar under hela året, inklusive Cornhole World Championships, som är den största cornhole-turneringen i världen. 

Ligan har också hjälpt till att etablera cornhole som en sport, med många skolor och universitet som nu erbjuder cornhole som en klubb eller universitetssport.

Cornhole i modern tid

Idag är cornhole mer populärt än någonsin tidigare. Spelet har utvecklats under åren, med nya varianter och förändringar av reglerna som introduceras. Det finns nu olika typer av cornholespel och brädor och cornholepåsar, samt olika sätt att spela spelet på. Dessutom erbjuder många leverantörer dig att beställa ett cornhole med egen design.

Spelet uppskattas av människor i alla åldrar och kan hittas i en mängd olika miljöer, från trädgårdsfester till professionella turneringar. Spelet förbättras kontinuerligt med teknik som spelar en stor roll, till exempel brädor med elektronisk poängsättning och olika typer av påsar med olika design och material.

Olika namn runtom i världen

Cornhole är känt av många olika namn runt om i världen, inklusive Bean Bag Game, Bean Bag Toss, Baggo, Bags och många fler. Trots de olika namnen förblir spelet detsamma och uppskattas av människor i alla åldrar och bakgrunder.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är cornholes historia en rik och fascinerande historia som sträcker sig över århundraden. Från dess ödmjuka ursprung som ett enkelt tidsfördriv för bönder, till dess nuvarande status som en professionell sport, har cornhole kommit långt. 

Spelet har utvecklats under åren, med nya spelvarianter och ändringar av reglerna som introducerats, vilket gör det mer spännande och njutbart än någonsin tidigare. Om du inte har provat cornhole tidigare, uppmuntrar vi dig att prova det och upptäck varför det är ett av de mest populära spelen i världen.

Cornhole bräda-symbol
Cornholebutiken logotyp
5/5

Köp ditt cornholespel hos oss!

Köp ditt cornholespel hos oss på Cornholebutiken!

Beställ våra kompletta cornholespel med högkvalitativa brädor och påsar i valfria färger.

Cornhole premium baksida 3
Varukorg